Fundacja Unum Życie kolejny raz zorganizowała swoim podopiecznym z Domu Dziecka w Kowalewie spotkanie mikołajkowe.

9 grudnia 2019r. ponad 50 dzieci, podopiecznych Domu Dziecka w Kowalewie uczestniczyło w spotkaniu mikołajkowym. Dzieci aktywnie brały udział we wspólnej celebracji tego wyjątkowego dnia.

Fundacja Unum otacza to miejsce opieką od 10 lat. Marlena Watemborska, która jest dyrektorem domu podkreśla, że jej marzeniem jest, by dzieci opuszczające tę placówkę wierzyły w siebie, kochały siebie i sięgały wysoko. To ona wraz z personelem tworzy ten dom. Dom, nie placówkę, nie ośrodek. Ale prawdziwy dom, w którym dzieci mają się do kogo przytulić, mają z kim porozmawiać, mogą się rozwijać, a co najważniejsze – bo przecież są dziećmi – mogą marzyć…

Dlatego do akcji wkroczyli Mikołaje z Fundacji Unum! i jak co roku przechwycili listy od dzieci do Świętego Mikołaja.

– Nie da się opisać radości dzieci, które na 3,2,1… START razem otwierały otrzymane prezenty! To są takie chwile, kiedy głęboko w sercu z ogromnym wzruszeniem, dociera do nas, że te prezenty, które kupowaliśmy mają tysiąckrotną wartość. Każdy z Was, kto zaangażował się w akcję świąteczną i kupił prezent dla tych dzieci, sprawił, że otrzymały one podwójny dar: spełnione marzenie i wiarę, że zasługują na coś wyjątkowego. Z głębi serca dziękujemy Wam za to, że jesteście dla nich – komentuje Małgorzata Morańska, prezes Fundacji Unum.