16 listopada 2019 w warszawskiej Arenie Ursynów odbyło się wyjątkowe święto, które zgromadziło około 3 tys. niezwykłych gości z całego kraju – osoby z niepełnosprawnością ruchową i intelektualną.

Wielka Gala Integracji, bo o tym wydarzeniu mowa, to pełne emocji wydarzenie, podczas którego osoby z niepełnosprawnością mogą wspólnie świętować osiągnięcia na ich rzecz, cieszyć się ze zrealizowanych inicjatyw, wzajemnie inspirować się do działania i tym samym wzmacniać w pokonywaniu codziennych barier.
Podczas Gali wręczane są Medale Przyjaciel Integracji tym firmom i zasłużonym osobom, które w swoich działaniach w szczególny sposób uwzględniają potrzeby osób z niepełnosprawnościami, otwierając przed nimi nowe możliwości. Wydarzenie pełne jest wzruszeń, a także artystycznych wrażeń, a wszystko po to, by podkreślić, że osoby z niepełnosprawnością są integralną częścią społeczeństwa i zasługują na równe traktowania, równe szanse i ogromny szacunek.

I dlatego…

…stało się już tradycją, że Wielką Galę Integracji wspierają wolontariusze ze środowiska biznesowego, przyjmując rolę oddanych pomocników. W tym roku po raz kolejny już do grona wolontaruszy dołączyli pracownicy i współpracownicy Unum Życie.