19% Complete19%

Pomagamy Wiktorii

Wiktoria urodziła się w styczniu 2018 roku jako wcześniak. W 6. dobie zachorowała na zapalenia płuc. W celu ratowania życia dostała dwa antybiotyki ototoksyczne, które prawdopodobnie uszkodziły jej słuch. Wiktoria ma niedosłuch na oba uszy około 60 %, co powoduje, że niektórych dźwięków nie słyszy wcale a niektóre słyszy znacznie ciszej niż osoby prawidłowo słyszące.

Pomóżmy Antosiowi

100% Complete100%

Pomóżmy Antosiowi

Antoś urodził się 30 kwietnia 2014 roku. Jest wcześniakiem, a jego poród przebiegał z ogromnymi trudnościami. Czego wynikiem jest zdiagnozowane u niego Mózgowe Porażenie Dziecięce, co oznacza dla niego szereg rehabilitacji.

Pomóżmy Tomkowi stać się samodzielnym

21% Complete21%

Pomóżmy Tomkowi stać się samodzielnym

Kilka lat temu Tomek był zdrowym nastolatkiem z mnóstwem planów na przyszłość. Niestety jeden dzień zmienił jego dotychczasowe życie. Gigantyczny naczyniak tętniczo-żylny mózgu spowodował dwa rozległe wylewy.

Pomóżmy w rehabilitacji Niny

46% Complete46%

Pomóżmy w rehabilitacji Niny

Nina urodziła się w zamartwicy. Cudem udało się ją uratować, ale niedotlenienie i wylew dokomorowy IV stopnia dokonał zmian w mózgu.

63% Complete63%

Pomagamy Wiktorii

Wiktoria urodziła się w marcu 2013 roku, jako wcześniak w 25 tygodniu ciąży z wagą 690 gram. Spędziła na Oddziale Intensywnej Terapii prawie cztery miesiące, podczas których ta mała kruszynka walczyła z zapaleniem płuc, posocznicą oraz niedokrwistością.