24.04.2023

W marcowej zbiórce żywności zebraliśmy łącznie aż 1178 kg żywności, które zostały przekazane osobom i rodzinom w kryzysie ubóstwa.

W akcji wzięło udział kilkuset wolontariuszy: pracowników i współpracowników Unum, którzy zebrali łącznie ponad tonę żywności. Zbiórka żywności odbywała się od 17 – 30 marca 2023 roku.

Spakowanie wszystkich darów było nie lada wyzwaniem dla naszych mięśni. Pomoc każdego Wolontariusza była na wagę złota.  Cała żywność trafiła do SOS Banku Żywności w Warszawie, który następnie będzie ją segregował i transportował do ośrodków pomocy, domów samotnej matki, osób
i rodzin dotkniętych ubóstwem oraz uchodźców z Ukrainy.

„Wzruszająca jest skala pomocy jaką dzięki Wam drodzy Wolontariusze mogliśmy obdarować potrzebujących. Mamy 1178 powodów, by Wam dziękować – każdemu, kto włączył się w zbiórkę i kto pomagał nam te dary pakować do transportu! Dzięki naszej wspólnej pomocy wiele rodzin w kryzysie ubóstwa mogło mieć godne Święta. Jesteście wielcy!” komentuje Małgorzata Morańska Prezes Fundacji Unum

Małgorzata Morańska

Małgorzata Morańska has blogged 190 posts