W ostatnich tygodniach sierpnia zbieraliśmy przybory szkolne dla dzieci będących pod opieką Powiślańskiej Fundacji Społecznej i dla dzieci z Domu Dziecka w Kowalewie.

To dzięki wspaniałym Wolontariuszom Fundacji Unum, dzieci rozpoczną rok szkolny z plecakami wypełnionymi pięknymi zeszytami, zestawami kredek, farb oraz wielu innych przyborów. W naszej sierpniowej zbiórce zebraliśmy 2250 przyborów szkolnych! To wspaniały wynik, świadczący owielkich sercach i niezawodnej sile pomagania naszych wolontariuszy!

„Kto z nas pamięta pierwsze dni w szkole po wakacjach i ten ekscytujący czas przygotowań? Wybierania kolorowych zeszytów, nowych plecaków i piórników? Dzięki hojności i zaangażowaniu wolontariuszy Fundacji Unum, dzieci, które być może nie zawsze mogły cieszyć się z tego czasu, zaczną nowy rok szkolny z ekscytacją, dumą i uśmiechem na twarzy. Serdecznie dziękuję każdemu z Was, kto dołożył swoją „cegiełkę” do tego imponującego wyniku ponad 2000 przyborów – komentuje Małgorzata Morańska, Prezes Fundacji Unum

Małgorzata Morańska

Małgorzata Morańska has blogged 190 posts