Tradycją firmy Pramerica Życie TUiR SA od początku jej istnienia na rynku jest organizacja Światowego Dnia Wolontariusza. Przypada on zawsze w sobotę w miesiącu październik. Od wielu już lat wszyscy pracownicy i współpracownicy łączą swoje siły i pracują na rzecz: domów dziecka, świetlic środowiskowych oraz innych placówek na terenie całego kraju. Prace trwają cały dzień na powietrzu i w pomieszczeniach; od malowania po grabienie liści, czy sprzątanie terenu tudzież sadzenie drzewek.
Tak było i tego roku, w którym w 12 miejscach na terenie całej Polski wykonywaliśmy różnego rodzaju prace. Nagrodą po ciężkim dniu był ciepły posiłek w towarzystwie podopiecznych, naszych rodzin, które z chęcią przyłączają się do nas. Dzieciom w tym czasie zapewniliśmy wachlarz rozrywek (gry i zabawy edukacyjno-integracyjne), a te starsze z przyjemnością dołączyły do wspólnej pracy.
Mimo, iż ten dzień wypada na początku jesieni, od zawsze, tak i w tym roku, towarzyszyła wszystkim piękna pogoda ! Światowy Dzień Wolontariusza obchodzony na całym świecie w spółkach Prudential Inter. Insurance, której Pramerica jest częścią, zawsze należy do udanych!

Admin

Admin has blogged 490 posts