W dniach 15 i 17 grudnia Fundacja gościła w Domach Dziecka na Kole i w Otwocku na Wigilii.
Oba spotkania wigilijne odbyły się w bardzo ciepłej, domowej atmosferze, przy świątecznych potrawach, blasku świec, kolędowaniu i występach dzieci. Niewątpliwie punktem kulminacyjnym było wejście Świętego Mikołaja (w osobie jednego z Dyrektorów Pramerica – nie udało się przez komin z powodu tuszy Mikołaja) oraz akompaniamentu Śnieżynki w osobie jednego z naszych pracowników działu marketingu, który zagrzewał dzieci do wspólnej zabawy.
Pomimo, iż dzieciaki pisały listy i spodziewały się wymarzonych prezentów pod choinką, to zaskoczenie malowało się na ich twarzach.
Latające papiery po opakowaniach, przewalające się pudełka – to wszystko w niesamowitej euforii dopełniało świąteczną atmosferę.
Lalki lądowały w objęciach dziewczynek, słynne pumpy alladynki, dresy, bluzy jakby były szyte na miarę tworzyły rewię mody, blaski fleszy od aparatów, wypchane słodyczami policzki, ogromne skupienie nad puzzlami i innymi grami, radosny i miły dla ucha gwar …
Niewątpliwie przy całej tej frajdzie staraliśmy się tłumić smutek oraz żal do losu, jaki dotknął tych najsłabszych – dzieci.Uchwyciliśmy te najwspanialsze momenty na zdjęciach. Zachęcamy do obejrzenia galerii.
Łącznie zostało obdarowanych 95 cudownych dzieci cudownymi prezentami, a dla prowadzących tę akcję jak i wszystkich członków fundacji był to już największy prezent świąteczny – dzielenie się z dziećmi opłatkiem i wspólne kolędowanie.

Admin

Admin has blogged 490 posts