Wolontariusze Fundacji Unum kolejny raz pokazali wielkie serca i pomogli potrzebującym. W zorganizowanej na przełomie kwietnia i maja b.r. zbiórce odzieży i zabawek dla dzieci z Domów Dziecka w Kowalewie zostało przekazane ponad 20 paczek o łącznej wadze 213,8 kg!

Kiedy wolontariusze Fundacji Unum dowiedzieli się, że w zaprzyjaźnionym z fundacją Domu Dziecka zaczyna brakować ubranek oraz zabawek dla najmłodszych dzieci natychmiast ruszyli do działania. Ciepłe kurteczki, miękkie niczym koc bluzy czy (nie)zwykłe koszulki z ulubionymi bohaterami. Wszystko to zebrali, dokładnie spakowali i wysłali prosto do Kowalewa. Wolontariusze przesyłali paczki z niemal całej Polski, a łączna waga zebranych rzeczy przekroczyła 213 kg!

‒ Drodzy, Wasze zaangażowanie przeszło nasze najśmielsze oczekiwania. Zawsze można na Was liczyć. To niezwykle cenne, że mogliśmy działać razem, nawet na odległość i pomagać najbardziej potrzebującym. Pani dyrektor Marlena Watemborska z Domów Dziecka w Kowalewie także była zdumiona i wzruszona wspaniałym naszym zaangażowaniem. Bardzo dziękujemy za wzięcie udziału w kolejnej akcji Fundacji Unum ‒ dzieli się Joanna Zaczek, wsparcie Fundacji Unum.