Blisko 350 podopiecznych Fundacji Dziecięca Fantazja wraz z opiekunami wzięło udział w wydarzeniu w warszawskim ZOO na zakończenie wakacji. Fundacja Unum wsparła realizację tego wydarzenia.

26 sierpnia Fundacja Dziecięca Fantazja już po raz 18-ty zorganizowała Wieczór Marzeń z Fantazją dla przewlekle chorych dzieci. To wyjątkowe wydarzenie, podczas którego wspólnie spotykają się dzieci  zmagające się z chorobami i niepełnosprawnościami oraz ich rodziny, by wspólnie bawić się i integrować. Bezpłatne zwiedzanie ZOO, teatrzyk w wykonaniu aktorów z Teatru Lalka, afrykański zespół Ricki-Lion, pokazy magii, dmuchańce, warsztaty, wozy strażackie i policyjne, poczęstunki oraz całe mnóstwo atrakcji zostało przygotowane specjalnie dla 350 dzieci. W tym roku w wydarzeniu wzięło udział ponad 100 maluchów z Ukrainy, które doświadczyły wojny. One również choć na chwilę mogły zapomnieć o smutku oraz zmartwieniach i wspólnie z rówieśnikami miały okazję do beztroskiego uśmiechu.

Cieszymy się, że mogliśmy wesprzeć to wspaniałe wydarzenie, które wywoływało uśmiech na twarzach podopiecznych. Jesteśmy przekonani, że Wieczór z Fantazją na długo pozostanie w ich pamięci.