Z radością informujemy, że Fundacja Unum dołączyła do grona Fundatorów Świątecznych Paczek Banku Żywności SOS w Warszawie. Dzięki wsparciu uda się przygotować 50 paczek na Święta dla potrzebujących.

Czy ktokolwiek z Was wyobraża sobie Święta bez ciepłego posiłku, w głodzie i niedostatku? W Polsce jest 1,6 miliona ubogich osób, dla których ciepły, świąteczny posiłek to często marzenie trudne do spełnienia.

Najbardziej ubogie rodziny i osoby samotne mają często mniej niż 20 zł dziennie na przeżycie i każdego dnia osoby starsze, chore, niepełnosprawne, samotni rodzice stają przed dylematem: czy zapłacić rachunki, kupić leki czy jedzenie. Często te osoby pozbawione są też lodówki czy kuchenki, by dobry, godny posiłek móc sobie samodzielnie przyrządzić.

Dlatego Fundacja Unum postanowiła wesprzeć tegoroczną akcję Banku Żywności w Warszawie finansując przygotowanie paczek dla najbardziej ubogich rodzin z Mazowsza w akcji „Podaruj nam jedzenie
na Godne Święta”.