Exemple

19% Complete19%

zebrane

wpłacający

Wiktoria urodziła się w styczniu 2018 roku jako wcześniak. W 6. dobie zachorowała na zapalenia płuc. W celu ratowania życia dostała dwa antybiotyki ototoksyczne, które prawdopodobnie uszkodziły jej słuch. Wiktoria ma niedosłuch na oba uszy około 60 %, co powoduje, że niektórych dźwięków nie słyszy wcale a niektóre słyszy znacznie ciszej niż osoby prawidłowo słyszące.

Wiktoria od 6. miesiąca życia nosi aparaty słuchowe. Aby nauczyć się mówić musi nauczyć się również słuchać. Słuch i mowa Wiktorii będą rozwijać się prawidłowo, jeśli będzie uczęszczała na rehabilitację. Praca Wiktorii to ćwiczenia z logopedami, udział w zajęciach uwrażliwiających na dźwięki, wyjazdowe turnusy rehabilitacyjne oraz odpowiednia zabawa.

Wiktoria jest bardzo radosna i energiczną dziewczynką i aby rozwijać się prawidłowo, bawić się z dziećmi i nauczyć mówić musi być rehabilitowana. Dlatego prosimy wszystkie osoby o wielkim sercu o pomoc w gromadzeniu środków rehabilitację. Każde wsparcie przybliży ją do realizacji marzeń i da jej szansę na lepsze życie.